Te-ai gândit vreodată că există o legătură între chakrele si ciclurile de 7 ani din viata ta? …
Uuups! Dacă te-am luat prea repede și ești pe punctul de a da click pe X-ul de închidere a acestei pagini, te rog să-mi dai ocazia să-ti (re)amintesc câteva notiuni de bază, așa încât să poti întelege apoi, mai ușor, ce îti voi povesti eu despre legăturile dintre actiunile și trăirile tale, în anumite etape ale vietii. Deci …
Învătăturile vechi descriu omul ca fiind alcătuit dintr-un corp fizic și un corp eteric (subtil). Legătura dintre corpul fizic și cel subtil este realizată prin intermediul chakrelor (în sanscrită „chakra” înseamnă „roata”). Ca niște flori de lotus, chakrele corpului uman sunt vortexuri (spirale) energetice.
Există 7 chakre principale prin intermediul cărora circulă energia (lumina). Ele sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale – coccis) în punctele principale ale sistemului nervos central (ex: sacral, lombar, toracal, cervical). Conceptul de chakra îl regăsim atât în hinduism cât și în budism.
Conform acestor filozofii, viata noastră se miscă în cicluri de 7 ani care corespund fiecăreia dintre cele 7 chakre situate în corpul nostru luminat. Avem o chakră dominantă pentru fiecare ciclu, corespunzător fiecărui rând din tabelul de mai sus. În primii 7 ani de viată (vârsta de 1-7 ani), suntem influentati de chakra rădăcină, de la vârste cuprinse între 8 și 14 ani – chakra sacrală, de la 15 la 21 – plexul solar și așa mai departe.
Studiul ciclurilor planetare și numerologice ne oferă o perspectivă amplă asupra evolutiei în timp a unei persoane sau a unui eveniment. Ciclurile de șapte ani se aseamănă zilelor săptămânii și, precum duminica, în cel de-al șapte-lea an este bine să ne odihnim, să cumpănim la faptele pe care le-am făcut până atunci și să planificăm strategia următorilor ani, conform fiintei noi care am devenit.
Deasemenea, oamenii de știintă au demonstrat că, într-un interval de șapte ani, fiecare celulă din corpul uman este înlocuită cu una nouă, printr-un proces permanent de regenerare a organismului.
La fiecare șapte ani apare o schimbare chimică majoră și o eliberare de energie masivă. Este ca un proces de respiratie în care se elimină(expiră) tiparul ultimilor ani și se inspiră o amprentă cu totul nouă. Astfel, o dată la șapte ani, putem face schimbări majore de atitudine, în relatii și în carieră!
In aceste cicluri de 7 ani, urcăm și o altă scară de 7 chakre (care corespunde rândului de sus al chakrelor de pe tabel și coloanelor pe care le reprezintă), care ne conduc de la chakra rădăcină la chakra coroanei. Aceste influente ne afectează (în mod ideal) pe o bază anuală.
Fiecare chakră din acest tabel este reprezentată de o temă cheie asociată fiecărui centru energetic:
Chakra Rădăcină – FRICA / MULADHARA
Chakra Sacrală – SENTIMENTE / SWADHISTHANA
Chakra Plexului Solar – PROACTIVITATE / MANIPURA
Chakra Inimii – ARMONIE / ANAHATA
Chakra Bazei Gâtului – FILOZOFIE (CHAKRA COMUNICĂRII) / VISUDHA
Chakra Celui de-al Treilea Ochi – ÎNŢELEPCIUNE / AJNA
Chakra Coroanei – SPIRITUALITATE / SAHASRARA
1 an (frica + frica): Supravietuirea. Copilul de un an este motivat de chakra rădăcinii în ambele dimensiuni. Deoarece chakra rădăcinii este în primul rând chakra de supravietuire -instinct, acești mici omuleţi sunt motivati de teamă și singurul lor scop în această perioadă este pur și simplu supravietuirea.
2 ani (frica + sentimente): La vârsta de 2 ani, încep să apară sentimentele la copil, începe să aibă preferinte despre ceea ce vrea sau nu să facă
3 ani (frica + proactivitate): La vârsta de 3 ani, copilul începe să studieze lumea, începe să exploreze lumea din jurul lui și să pună întrebări “ce este asta?”
4 ani (frica + armonie): În această perioadă copilul începe să găsească bucuria de a comunica cu oamenii din jurul lui. Copilul devine mai sociabil, corpul copilului devine și mai stabilizat.
5 ani (frica + filozofie): Până la vârsta de 5 ani, la această mică persoană încep încercările de a întelege lumea. Aceasta este, de obicei, începutul educatiei pentru copil.
6 ani (frica + întelepciune): La vârsta de 6 ani, copilul va trece pentru prima dată prin experientele de viată și va încerca să-și transfere cunoștintele altora.
7 ani (frica + spiritualitate): La 7 ani, copilul simte prima dată atracţie pentru mister si partea necunoscută a lumii.
8 ani (sentimente + frică): La 8 ani, copilul este motivat de sentimentele sale și de frică. El întelege greșit noile sale dorinte care se trezesc în el. La 8 ani, se trezesc functiile hormonale în corpul copilului.
9 ani (sentimente + sentimente): La vârsta de 9 ani, copilul va simti, de obicei, prima lui îndrăgostire, prima lui experientă de dragoste ce nu are legătură cu părintii. Pentru prima dată, sentimentele copilului vor scăpa de sub control.
10 ani (sentimente + proactivitate): La 10 ani, sub influenta sentimentelor cât și a simtului lor de proactivitate – tind să se concentreze asupra primelor încercări de a stabili o relatie cu sexul opus.
11 ani (sentimente + armonie): Copiii de 11 ani, sub influenta sentimentelor lor și a motivatiei pentru armonie, simt dorinţa de a experimenta prietenia sub diverse forme.
12 ani (sentimente + filozofie): La vârsta de 12 ani, copilul începe să înteleagă diferenta dintre sexe. De asemenea, devine interesat să cunoască filozofia prieteniei și a iubirii.
13 ani (sentimente + întelepciune): La vârsta de 13 ani, proaspătul adolescent începe să înteleagă principiile loialităţii, onestitătii și ale moralitătii.
14 ani (sentimente + spiritualitate): Aici adolescentul are tendinţa să-și spiritualizeze relatia cu alti oameni. Încercă să o facă mai profundă și mai semnificativă în diverse feluri. Tinerii tind să scrie poezii și alte lucruri de acest fel pentru a aprofunda aprecierea și întelegerea naturii subtile a vietii.
15 ani (proactivitate + frică): La 15 ani intră într-o perioadă de proactivitate în viată – totuși, la vârsta de 15 ani, aceștia sunt motivati în primul rând de frică. Deci, în acest stadiu, de 15 ani, de obicei începe să experimenteze temeri legate de dragoste, teamă de viitor, teama de a se îndepărta de acasă.
16 ani (proactivitate + sentimente): La vârsta dulce de 16 ani (Sweet16) este momentul în care tânărul se angajează pentru prima dată într-o formă activă de iubire, o relatie. Aceasta este vârsta la care este capabil să experimenteze plăcerea.
17 ani (proactivitate + proactivitate): La 17 ani adolescentul începe să cadă profund în iubirea egoistă – este o iubire care se bazează pe dorinta de a se bucura de o altă persoană și de a o numi dragoste.
18 ani (proactivitate + armonie): La 18 ani, tânărul adult simte dorinta de a întelege totul, vrea să înteleagă oamenii, relatiile, fericirea, viata …
19 ani (proactivitate + filozofie): La 19 ani încep filozofiile despre iubire și despre ideea vietii de familie, începe să dezvolte o opinie despre modul în care crede că aceste lucruri ar trebui “să fie” în viata lui.
20 de ani (proactivitate + întelepciune): La 20 de ani, i se oferă ocazia să pună în aplicare filozofiile dobândite în “viata reală”. Este perioada primelor conştientizări despre viată și unde se îndreaptă. De obicei în jurul acestei vârste experimentează şi prima despărţire.
21 de ani (proactivitate + spiritualitate): La vârsta de 21 de ani începe căutarea părţii spirituale a partenerului. El începe să-și dorească un partener care este capabil să se dezvolte spiritual împreună cu el.
22 de ani (armonie + frică): La vârsta de 22 de ani, de obicei se experimentează fie teama de a trăi împreună cu partenerul pentru tot restul vietii, fie teama de a rămâne singur pentru tot restul vietii.
23 de ani (armonie + sentimente): La 23 de ani, la tânărul adult încep să apară sentimente de respect fată de sentimentele altora. Încep să înteleagă în cele din urmă nevoile oamenilor din jurul lor.
24 de ani (armonie + proactivitate): La 24 de ani, individul începe să aibă grijă de toate aspectele vietii și de membrii familiei. Având în vedere că, atunci când erau mai tineri, părea că se puteau concentra asupra unui singur aspect la un moment dat, la 24 de ani, mai multe domenii ale vietii ar putea începe să se armonizeze lent şi ei se simt mai motivati să aibă grijă de ele.
25 de ani (armonie + armonie): La 25 de ani se experimentează adevărata armonie a vietii. Toate zonele din viata lui devin stabile, calme și liniștite. În acel moment, individul poate avea prima depresie sau poate experimenta plictiseala, rutina (pentru că nimic nu se mai îmbunătătește – totul este stabil și la fel).
26 de ani (armonie + filozofie): La 26 de ani, încep gândurile serioase despre semnificatia vietii și despre adevăratul scop al individului pe această planetă.
27 de ani (armonie + întelepciune): La vârsta de 27 de ani, individul începe să-și stabilească propriile filosofii și opinii legate de creşterea copiilor – cum să fie părinte, cum ar trebui să actioneze o mamă sau un tată, cum ar trebui să fie crescut un copil.
28 de ani (armonie + spiritualitate): La 28 de ani, individul simte dorinta de a educa copii sau de a-și lăsa oarecum amprenta în această lume.
29 de ani (filozofie + frică): La vârsta de 29 de ani, individul începe să-și dezvolte o teamă în legătură cu viitorul. De asemenea, începe să se simtă suspicios fată de “prostia” sa.
30 de ani (filozofie + sentimente): La 30 de ani încearcă să-şi dovedească faptul că sentimentele pot aduce fericire, că armonia sentimentelor poate aduce fericire.
31 de ani (filozofie + proactivitate): La 31 de ani, individul încearcă să-şi justifice actiunile și activitătile în viată. Se caută motivele din spatele acestor acţiuni, de ce aceste lucruri sunt necesare. Începe dezvoltarea raţiunii.
32 de ani (filozofie + armonie): La vârsta de 32 de ani se face prima încercare de a-și combina scopul vietii cu munca.
33 de ani (filozofie + filozofie): La această vârstă, datorită dezvoltărilor personale, se naşte “filozoful”.
34 de ani (filozofie + întelepciune): La vârsta de 34 de ani, individul își cultivă capacitatea de a se adapta la locul de muncă și la viata de familie. Ei învată să facă schimbările necesare pentru a găsi fericirea acolo.
35 de ani (filozofie + spiritualitate): La 35 de ani, individul găsește o semnificatie spirituală în viata sa profesională și de familie, etc. Începe să reorienteze toate zonele diferite ale vietii sale sub ochii dezvoltării spirituale.
36 de ani (întelepciune + frică): La vârsta de 36 de ani începe să se teamă de a socializa cu alti oameni întelepti – deoarece se teme să-și piardă echilibrul în viată.
37 de ani (întelepciune + sentimente): La 37 de ani, individul începe prima încercare de a-și controla simturile. Experimentează bucuria primelor realizări filozofice.
38 de ani (întelepciune + proactivitate): La 38 de ani, individul își începe comunicarea activă și asocierea cu alti oameni întelepti și dezvoltati spiritual.
39 de ani (întelepciune și armonie): La 39 de ani se găsește în sistemul înteleptilor.
40 de ani (întelepciune + filozofie: La 40 de ani, individul își cultivă capacitatea de a-și dovedi punctele de vedere în faţa celorlalţi.
41 de ani (întelepciune + întelepciune): La 41 de ani, în urma dezvoltărilor personale, se naște “înteleptul”.
42 de ani (întelepciune + spiritualitate): La 42 de ani, individul va ajunge la ideea că întelepciunea duce în cele din urmă la spiritualitate și la Dumnezeu.
43 de ani (spiritualitate + frică): La 43 de ani, individul trăiește o teamă de a se cufunda complet în spiritualitate.
44 de ani (spiritualitate + sentimente): La 44 de ani, individul începe să găsească plăcere spirituală, începe procesul de spiritualizare a sentimentelor.
45 de ani (spiritualitate + proactivitate): La 45 de ani, începe sistematizarea mentală şi organizarea spirituală.
46 de ani (spiritualitate + armonie): La 46 de ani începe să caute armonie spirituală și comunicare spirituală.
47 de ani (spiritualitate + filosofie): La 47, individul începe să înteleagă filosofia dezvoltării spirituale.
48 de ani (spiritualitate + întelepciune): La 48 de ani, se dezvoltă capacitatea de a da sfaturi spirituale.
49 de ani (spiritualitate + spiritualitate): La 49 de ani, individul începe să transmită ceea ce ştie despre cele mai înalte idealuri spirituale – cum ar fi dragostea altruistă și dragostea lui Dumnezeu.
Putem folosi cunoașterea acestor cicluri de chakre pentru a ne planifica viata mai eficient. Fiind conștienti de schimbările viitoare de conștiintă energetică, suntem mai bine pregătiti pentru acestea în viitor! Să ne fie de folos!
Adaptare și completare după articol aici.
Dacă ti s-a părut util articolul despre chakrele si ciclurile de 7 ani din viata ta, simte-te liber să dai Share către cât mai multi oameni. Nici eu și nici tu nu știm cine are nevoie să se descopere …
Și dacă ești pentru prima dată aici, te invit să citești și alte articole pe blog sau să descoperi ce pachet de coaching ti se potrivește, în pagina de produse și servicii. Ori, poate ești interesat de cursuri și/ sau de evenimente. Și, bineînteles, dacă vrei să fii la curent cu postările mele, te invit să te abonezi la newsletter aici.
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.